98% הצלחה בניהול תיקי גירושין !
דיני המשפחה נועדו להסדיר את האספקט החוקי של התנהלות במשפחה. למה צריך מערכת חוקים ספציפית למוסד טבעי כמו מוסד המשפחה? כי בעולם המודרני המחוקק הבין שמדובר בתחום נפרד שלא ניתן להגדיר כמשפט אזרחי ובטח לא כמשפט פלילי – למרות שדיני המשפחה נוגעים בעניינים שהם גם בעלי אופי 'אזרחי' ולעיתים גם 'פלילי'.
כל סכסוך שנוגע למשפחה
למרבה הצער גם במשפחות עלולים להתגלות סכסוכים, דיני המשפחה ובית המשפט לענייני משפחה (בית דין יעודי המוסמך לדון בסיסוכים בתוך המשפחה), מאפשרים להתמודד עם ססכסוכים כאלה כאשר הם מסלימים. בנוסף, ארגז הכלים של דיני המשפחה מאפשר צמצום ומניעה של סכסוכים כאלה מראש (למשל, עריכת צוואה או שימוש בייפוי כוח מתמשך), כמו גם לתת פתרונות אפוטרופסות במקרים בהם עולה צורך כזה. בגדול דיני המשפחה נוגעים לסכסוכים בין בני זוג (סוגיות כמו גירושין), בסוגיות של צוואות וירושות, הליכי אימוץ, אישור אבהות, מינוי אפוטרופוס, ניכור בין דורי, עריכת ייפויי כוח מתמשך ועוד.
גישור משפחה: הדרך המועדפת לפתור סכסוכים בתוך המשפחה
אחד הדברים שמאפיינים את דיני המשפחה ואת מערכת בתי הדין לענייני משפחה, היא ההבנה שבניגוד לחוק היבש, שהרבה פעמים פועל במתכונת של שחור ולבן, התייחסות אל סכסוך משפטי כ'משחק סכום אפס', עלולה להחמיץ את המטרה ולהתגלות הרסנית. לפעמים חשוב יותר לשמור על המסגרת המשפחתית מאשר להעניק צדק אולטימטיבי לצד אחד. לכן בדיני משפחה מונח המפתח הוא פשרה ובתי הדין לענייני משפחה יותר מכילים ומשחררים יותר חבל לפשרות.
לכן, בשונה מהרבה תחומים משפחתיים ברירת המחדל אינה בהכרח ניהול משפט אלא גישור וזו כבר גישה שמביאה לשולחן אלמנטים מאוד שונים מאלו שמאפיינים את ארגז הכלים של מרבית עורכי הדין.
בעשור השלישי של המאה ה-21, גישור הוא כבר בגדר משנה שלמה וסדורה המחולקת לתת התמחויות. זו הנוגעת לסכסוכים בתוך המשפחה נקראת גישור משפחתי או גישור משפחה.
הרעיון הוא לשבת עם המשפטן המגשר ולשים את הכול על השולחן, בסיוע המגשר תימצא פשרה שמאפשרת לכל הצדדים את מרחב הקיום והפעולה שהם צריכים. לעיתים גישור משפחה הוא כלי לאיחוי קרעים של ניכור בין דורי או סכסוך ירושה, לעיתים הוא כלי שנועד לפשר בין בני זוג ולמנוע גירושין ולעיתים מדובר דווקא בכלי שמאפשר להתגרש בצורה פחות טראומטית.
ייפוי כוח מתמשך
פתרון משפטי נוסף שעורכי דין לענייני משפחה יודעים להציע זה מה שנקרא ייפוי כוח מתמשך. מדובר בפתרון למי שהפרוגנזה הרפואית העתידית שלו צופה שיאבד את היכולת לקבל החלטות הנוגעות לענייניו (האישיים, הרפואיים והפיננסיים). עריכת ייפוי כוח מתמשך מאפשרת לו לקבוע, מבעוד מועד, כיצד ינוהלו ענייניו כאשר הוא כבר לא יהיה מסוגל לאחוז במושכות.
יש לכם סוגיה הנוגעת לדיני משפחה ואתם מחפשים משרד עורכי דין ומגשרים שמתמחה בנושא?
דברו איתנו:
'צדקה שוחט, משרד עורכי דין ומגשרים'.